მარწყვის პეროგი
ინგრედიენტები
ბისკვიტი:
თბილი რძე - 1.5 ჭ
შაქარი - 1/2 ჭ
მარილი - 1/2 ჩ/კ
საფუარი - 10 გ
გამდნარი კარაქი - 100 გ
ფქვილი - 4 ჭ
კრემი:
ნაღები - 300 გ
შაქარი - 1 ჭ
მარწყვი - გემოვნებით
მომზადების წესები
თბილ რძეში გავხსნათ დროჟი, შაქარი და მარილი, გავაჩეროთ 10 წთ თბილ ადგილას.
შემდეგ ჩავყაროთ ფქვილი, გამდნარი კარაქი და მოვზილოთ ცომი, შემდეგ ჩავდოთ ქაღალდიან ჟარონაზე და ვაცალოთ კიდევ15 წთ. თავზე მოვაყაროთ დაჭრილი მარწყვი. და გამოვაცხოთ ღუმელში 180°-ზე, შემდეგ მოვასხათ ამოყვანილი ნაღები მოვაყაროთ კვლავ დაჭრილი მარწყვი და შევდგათ ისევ ღუმელში 5 წთ.