უნიკალური ხინკლის წვნიანი!
ინგრედიენტები
ფქვილი - 400 გ
ფარში - 300 გ
კვერცხი - 2 ცალი
ხახვი - 2 ცალი
წითელი წიწაკა - 1/2 ჩ/კ
კამა - 10 გ
ქინძი - 15 გ
თეთრი მშრალი ღვინო - 200 მლ
ნაღები - 300 მლ
მდნარი ყველი - 250 გ
ნიორი - 3 კბილი
მარილი - გემოვნებით
მომზადების წესები
მოვათავსოთ ფქვილი დიდ ჯამში, დავუმატოთ მარილი, მოვურიოთ, შემდეგ 2 ცალი კვერცხი. დაუმატეთ ცივი წყალი და მოზილეთ ცომი. მოზელილი ცომი დააგუნდავეთ გაახვიეთ ცელოფანში და შედგით მაცივარში 30 წუთით. ფარშს შეურიეთ დაღერღილი წიწაკა, წვრილად დაჭრილი ხახვი, მარილი და კარგად მოურიეთ.
გააბრტყელეთ ცომი ფქვილიან ზედაპირზე, ამოჭერით 4 სმ. დიამეტრის რგოლები, გააბრტყელეთ ეს რგოლები თხელ ფენებად ფქვილთან ერთად, რომ არ მიეკრას სამუშაო მაგიდას. ჩადეთ ფარში და მოახვიეთ პატარა ზომის ხინკლები როგორც სურათზეა ნაჩვენები. ქვაბში ნახევრამდე ჩაასხით წყალი, აადურეთ და დაუმატეთ მარილი, ღვინო და 2 წუთის შემდეგ ნაღები და მდნარი ყველი. კარგად მოურიეთ, ჩაყარეთ ხინკლები და ადუღეთ 7 წუთის მანძილზე. დაუმატეთ გახეხილი ნიორი და დაჭრილი მწვანილები.
გემრიელად მიირთვით!