ამარეტოსა და ესპრესოს პანა-კოტა
ინგრედიენტები
ამარეტოს ჟელესთვის
ლიქიორი ამარეტო - 160 მლ
წყალი - 140 მლ
ჟელატინი - 5 გ
პანა-კოტასთვის:
ნაღები - 500 მლ
შაქარი - 50 გ
ვანილის შაქარი - 1 შეკვრა
ჟელატინი - 6,5 გ
ესპრესო-ჟელესთვის:
ყავა ესპრესო - ცხელი, 250 მლ
შაქარი - 1 ჩ/კ
ჟელატინი - 5 გ
მომზადების წესები
ამარეტო-ჟელესთვის დაალბეთ ჟელატინი 5-10 წუთით. ამარეტოს დაუმატეთ წყალი, შეათბეთ და დაუმატეთ გაფუებული ჟელატინი, ურიეთ, სანამ ჟელატინი მთლიანად არ გადნება. გაანაწილეთ ბოკლებში/ფორმებში და მოათავსეთ მაცივარში, რათა გამკვრივდეს.
პანა-კოტასთვის დაალბეთ ჟელატინი 5-10 წუთი.ნაღებს დაუმატეთ შაქარი, დადგით ცეცხლზე და შეათბეთ, თან ურიეთ. არ აადუღოთ ისე დაუმატეთ ჟელატინი და ურიეთ, სანამ არ გადნება.
გააგრილეთ პანა-კოტას ჟელე, თორემ ცხელი რომ დაასხათ ამარეტოს ჟელეს, გაადნობთ.
გაგრილებული პანა-კოტა დაასხით ამარეტოს და კვლავ შედგით მაცივარში.
ესპრესოს ჟელესთვის: დაალბეთ ჟელატინი 5-10 წუთი. მოხარშეთ ყავა ესპრესო, დაუმატეთ შაქარი და მოურიეთ. ცხელ ყავას დაუმატეთ გაფუებული ჟელატინი და ურიეთ, სანამ არ გადნება ბოლომდე.
გააგრილეთ ესპრესო და დაასხით პანა-კოტას ჟელეს მესამე ფენა. მოათავსეთ მაცივარში, სანამ ბოლომდე არ გამოკვრივდება.
გემრიელად მიირთვით!