ესპანური რატატუი
ინგრედიენტები:
გოგრა - 300 გ
ბადრიჯანი - 2-3 ც.
ბულგარული წიწაკა - 1-2 ც.
ხახვი - 3 ც.
ნიორი 4-5 კბილი
როზმარინი - 1 ღერო
ზეითუნის ზეთი
მარილი და პილპილი
მომზადება:
1. გოგრის რბილობი გაასუფთავეთ და დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად. ასევე დაჭერით ბადრიჯანი. დაჭერით ბულგარული წიწაკა. ხახვი დაჭერით რგოლებად. ნიორი არ დაჭრათ, დატოვეთ მთლიანი კბილები.
2. ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი და 2-3 წუთის განმავლობაში მოშუშეთ ხახვი და ნიორი. დაამატეთ გოგრა, 2-3 წუთის შემდეგ კი - ბადრიჯანი და ბულგარული წიწაკა. მოშუშეთ, სანამ ბოსტნეული არ დარბილდება, დაახლოებით 20 წუთი. სრულ მზადყოფნამდე ცოტა ადრე დაამატეთ ცოტაოდენი წყალი და როზმარინი. ბოლოს უყავით მარილი და პილპილი.
gurmania.ge