უმსუბუქესი ფრანგული რატატუი
ინგრედიენტები:
ნიორი - 2 კბილი
ზეითუნის ზეთი - 3 ს.კ
პამიდორი - 3
ყაბაყი, საშუალო ზომის - 1-2
ბადრიჯანი - 1-2
მარილი და პილპილი
პროვანსული სუნელი
მომზადების წესები:
სიფრიფანა რგოლებად დავჭრათ ბადრიჯანი, ყაბაყი და პამიდორი. ზეთს დავამატოთ დაჭყლეტილი ნიორი. სურვილის შემთხვევაში, რატატუის ემატება ასევე თხლად დაჭრილი ხახვი, კარტოფილი ან ტკბილი წიწაკა.
საშუალო ზომის ღუმელის ფორმაში რიგ-რიგობით ლამაზად ჩავალაგოთ ბოსტნეულის ნაჭრები, მოვაყაროთ მარილი და პილპილი, პროვანსული სუნელები და მოვასხათ ნივრიანი ზეთი. შევწვათ ღუმელში 200 გრადუსზე დაახლოებით 20-25 წუთი. მზას მოვაყაროთ ცოცხალი მწვანილი (ქონდარი, რეჰანი, ქინძი და სხვა)
*პროვანსული სუნელი მშრალი სუნელების ნაკრებია, რომელშიც ძირითადად შედის როზმარინი, მაიორანი, ბეგქონდარა, თავშავა და ა.შ. ძალიან უხდება აჯაფსანდალს და მის სხვადასხვა სახეობებს.
gemrielia.ge