სამარხვო ჩიტის რძე
ინგრედიენტები:
ბისკვიტი:
მურაბის სიროფი - 15 ს/კ (უმჯობესია ღია ფერის მურაბა)
შაქარი - 15 ს/კ
ზეთი - 15 ს/კ
სოდა ძმრით - 1 ჩ/კ
ფქვილი - ისეთი სისქის,რომ საცხობ ფირფიტაზე გადანაწილდეს
კრემი:
წყალი - 1/2 ლ
შაქარი - 1.5 ჭიქა
ფქვილი - 4 ს/კ
სამარხვო კარაქი ან მარგარინი - 1 ცალი
ვანილი - 1 ცალი
კონიაკი - 1 ს/კ
მინანქარი:
კაკაო - 1 შეკვრა
შაქარი - 5 ს/კ
სამარხვო კარაქი ან მარგარინი - 59 გ
წყალი - 3 ს/კ
მომზადების წესები:
დადგით ორთქლზე : მურაბის სიროფის, შაქრის, ზეთისა და სოდიანი ძმრის ნაზავი. შაქარი რომ გადნება, დავუმატოთ ფქვილი იმდენი,რომ შემდგომ კოვზით შევძლოთ გადანაწილება ფქვილმოყრილ,ცხიმიან "ჟარონაზე". გავყოთ ცომი 3 ნაწილად.
ნახევარ ლიტრ წყალს დავუმატოთ ფქვილი. რომ გაივდება , შევათქვიფოთ მარგარინი,ვანილი და 1 ს/კ კონიაკი.
თავზე უნდა წავუსვათ შოკოლადის მინანქარი.
gemrielia.ge