TIA.GE - ინტერნეტ ტელევიზია
გაწურული მაწვნის დესერტი თაფლითა და ხილით
  • გაწურული მაწვნის დესერტი თაფლითა და ხილით

    ინგრედიენტები
    მაწონი - 700-800 გ
    თაფლი - 2 ს/კ + ზემოდან მოსახმელად
    ვანილის შაქარი - 2 ს/კ
    ვანილის ჩხირი
    სეზონური ხილი

    მომზადების წესები
    მაწონში აურიეთ თაფლი, ვანილის შაქარი და ვანილის ჩხირის თესლი. ჯამში ჩააფინეთ თხელი ვაფლის პირსახოცი, ან 5-6 ფენად დაკეცილი მარლა, ჩაასხით მაწვნის მასა, მოუკარით თავიმ რომ მიიღოთ ტომარა. დაკიდეთ ჯამზე მაწვნიანი ტომარა 2-8 საათის განმავლობაში ისე, რომ დაიწუროს ზედმეტი სითხე. რაც უფრო დიდხანს დაკიდებთ, მით სქელ მასას მიიღებთ.
    შემდეგ გადაიტენეთ მაწვნის მასა ფიალებში, მოასხით კიდევ თაფლი, გააფორმეთ სასურველი ხილით.
    გემრიელად მიირთვით
    421 ნახვა