უნდა გავრეცხოთ თუ არა ბრინჯი მომზადებამდე?
ბრინჯი აზიისა და აფრიკის მილიარდობით ადამიანისთვის აუცილებელი საკვებია. ის ასევე მრავალმხრივი ინგრედიენტია, რომელიც გვხვდება მსოფლიოს მრავალ საკულტო კერძებში.
მიუხედავად მისი უნივერსალური მიმზიდველობისა, კითხვა, რომელსაც სვამენ არის უნდა გავრეცხოთ თუ არა ბრინჯი მომზადებამდე.
კულინარიის ექსპერტები ამბობენ, რომ ბრინჯის წინასწარ გარეცხვა ამცირებს ბრინჯის მარცვლებიდან სახამებლის რაოდენობას. ზოგიერთმა კვლევამ დაადასტურა, რომ ეს ნამდვილად არის ბრინჯის მარცვლის ზედაპირზე არსებული თავისუფალი სახამებელი (ამილოზა).
არსებობს რაიმე მტკიცებულება იმისა, რომ ბრინჯის გარეცხვა მას ნაკლებად წებოვანს ხდის?
უახლესმა კვლევამ შეადარა რეცხვის ეფექტი ერთი და იმავე მომწოდებლის სამი სხვადასხვა ტიპის ბრინჯის წებოვნებასა და სიმტკიცეზე. სამი სახეობა იყო წებოვანი ბრინჯი (წებოვანი ბრინჯი), საშუალო მარცვლეულის ბრინჯი და ჟასმინის ბრინჯი. ეს სხვადასხვა ბრინჯი ან გაურეცხავი იყო, სამჯერ წყლით გარეცხილი, ან წყლით ათჯერ გარეცხილი.
მზარეულების მოსაზრებისგან განსხვავებით, კვლევა აჩვენებს, რომ რეცხვის პროცესს არანაირი გავლენა არ ჰქონდა ბრინჯის წებოვნებაზე (ან სიმტკიცეზე).