ციტრუსის სიროპი
ინგრედიენტები
ფორთოხალი - 1 კგ
ლიმონი - 400 გ
მანდარინი - 300 გ
შაქარი - 900გ დაახლოებით
მომზადების წესები
ლიმონისა და ფორთოხლის ნახევარს აახეხეთ ცედრა. გამოწურეთ წვენი ყველა მათგანიდან. ყოველ 250 გ წვენზე დაამატეთ 300 გ შაქარი და გახეხილი ცედრა. მოურიეთ და დადგით 1 ღამით მაცივარში.
შემდეგ წვენი წამოადუღეთ და ხარშეთ 10 წუთი დაბალ ტემპერატურაზე. გაწურეთ და ჩაასხით ბოთლებში.
შეინახეთ გრილ ადგილას.
სიროპის გამოყენება შეიძლება სხვადასხვა კოქტეილებში, დესერტებსა თუ კრემებში