კონიაკის ალზე მომზადებული გამბა
ინგრედიენტები
გამბა (დიდი ზომის კრევეტი) - 1 კგ
კონიაკი - 1/2 ჭ
არაჟანი - 150 მლ
წვრილი ხახვი შალოტი - 1-2 თავი
მომზადების წესები
3 წუთის განმავლობაში მოშუშეთ გამბები ცხელ კარაქში და დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. მოშუშეთ იგი კონიაკის ალზე, დაუმატეთ არაჟანი და დატოვეთ ნელ ცეცხლზე 5 წუთის განმავლობაში, ისე რომ სითხის მასა შემცირდეს. კერძი მირთმეულ უნდა იქნეს მაშინვე მოხარშულ ბრინჯთან ან მოხარშულ კარტოფილთან ერთად.