გლინტვეინი მარტა სტიუარტის რეცეპტით
ინგრედიენტები
წითელი ღვინო - 1 ბოთლი
ფორთოხალი - 1
კარდამონი (ილი) - 2 მარცვალი
მიხაკი - 6 ბუტონი
დარიჩინი - 1 ჯოხი
ბაჰარი (სურნელოვანი პილპილი - 6 მარცვალი
შავი პილპილი - 6 მარცვალი
შაქარი - 1/2 ჭიქა
კონიაკი - 1/4 ჭიქა
მომზადების წესები
ფორთოხალს მოახეხეთ ცედრა, შემდეგ გამოწურეთ წვენი. დანის პირით დააწექით კარდამონის მარცვლებს და დასრისეთ.
დიდ ქვაბში (ალუმინის არა) შეურიეთ ერთმანეთს ფორთოხლის ცედრა, წვენი, კარდამონი,, მიხაკი, ორივე სახის პილპილი, დარიჩინი, ღვინო, შაქარი და კონიაკი.
მოხარშეთ საშუალო ცეცხლზე, ტან ურიეთ რომ შაქარი გადნეს. შემდეგ ცეცხლი მინიმუმზე დააყენეთ და კვლავ ხარშეთ 15-20 წუთი, ისე რომ დიდი ბუშტებით არ იდუღოს.
გაწურეთ, ჩამოასხით ჭიქებში და მიირთვით მაშინვე, თბილი.