რუსული ღვეზელი "კულებიაკა"
ინგრედიენტები
ცომი:
რძე - 180 მლ
კარაქი - 5 ს/კ
საფუარი - 2 ჩ/კ
შაქარი - 1 ჩ/კ
ნელთბილი წყალი - 60 მლ
კვერცხი - 1 ცალი
კვერცხის გული - 1 ცალი
მარილი - 1 ჩ/კ
ფქვილი - 480 გ
შიგთავსი:
თხლად დაჭრილი კომბოსტო - 1 ცალი
წვრილად დაჭრილი ხახვი - 1 ცალი
კარაქი - 3 ს/კ
მცენარეული ზეთი - 3 ს/კ
დაჭრილი მოხარშული კვერცხი - 4 ცალი
მარილი - 1 ს/კ
შავი პილპილი - 1 ს/კ
კამა დაჭრილი - გემოვნებით
მომზადების წესები
1) დაუმატეთ რძეს კარაქი ,აადუღეთ, გადმოდგით გაზქურიდან და გააციეთ.
2) შეურიეთ საფუარი , შაქარი და წყალი მიქსერი. შემდეგ დაუმატეთ რძე, კვერცხი, კვერცხის გულები და მარილი. მიქსერით აურიეთ კარგად. ამის შემდეგ უმატებთ ფქვილს ნელ-ნელა, სანამ ელასტიურ ცომს არ მიიღებთ.
3) ცომს გადააფარეთ ნაჭერი და გააჩერეთ 2-3 საათი.
4) შიგთავსი:
მარილიან წყალში მოხარშეთ კომბოსტო, აადუღეთ 3 წუთი , შემდეგ კი კარგად გაწურეთ.
5) მოთუშეთ ხახვი კარაქში, შემდეგ კი დაუმატეთ მოხარშული კომბოსტო. მოურიეთ კარგად