იტალიური მერინგი
ინგრედიენტები
კვერცხის ცილა - 100
შაქარი - 200
კვერცხის ცილა - 100
ლიმონის წვენი - 20
მომზადების წესები
შაქარი,წყალი,ლიმონის წვენი მოვათავსოთ ქვაბში და შემოვდგათ საშუალო ცეცხლზე. ადუღებიდან რამოდენიმე წუთში ვიწყებთ კვერცხის ცილის თქვეფას მაღალ სიჩქარეზე.მარილს ვამატებთ ცილაში ათქვეფამდე. ცილები სსურველია იყოს ოთახის ტემპერატურის. სეროფმა უნდამიაღწიოს 120 გრადუსს. თუ არ გვაქვს სამზარეულო თერმომეტრი მარტივად შეგვიძლია შემოწმება. წყლიან ჭიქაში სეროფის წვეთი ჩააწვეთეთ და თუ ბურთულა შეიკვრება და რბილ კარამელად გადაიქცევა ესეიგი სეროფი მზადაა. ცხელ სეროფს ნელნელა ვასხამთ აფქვეფილ ცილებში და ვაგრძელებთ თქვეფას სანამ მასა არ გაცივდება. თქვეფისას მასა საკმაოდ ამოვა და თქვენი მერინგიც მზად არის