სომხური "ბარურიკ" - უგემრიელესი ნიგვზიანი დესერტი
ინგრედიენტები
ცომი:
ფქვილი - 1 ჭიქა
კარაქი - 100 გ
კვერცხი - 1 ცალი
წყალი - 3 ს/კ
მარილი - მწიკვი
გულსართი:
შაქარი - 1/2 ჭიქა
ნიგოზი, გატარებული - 1 ჭიქა
კარაქი - 20 გ
დარიჩინი - 1 ჩ/კ
მომზადების წესები
ფქვილით, კვერცხით, მარილით,წყლითქა და კარაქით მოზილეთ ელასტიკური ცომი. გადააფარეთ და გააჩერეთ 15-20 წუთი.
აიღეთ თასი და შეურიეთ კარაქი, გატარებული ნიგოზი და დარიჩინი.
გააბრტყელეთ ცომი, გადაუსვით კარაქი და მოაყარეთ გულსართი.
გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 20-25 წუთის განმავლობაში.