X
TIA.GE - ინტერნეტ ტელევიზია (GOGAGGG)
მარწყვისა და ჟოლოს ტორტი
  • მარწყვისა და ჟოლოს ტორტი

    ინგრედიენტები
    ბისკვიტი:
    კვერცხი - 10 ცალი
    შაქარი - 10 ს/კ
    ფქვილი - 10 ს/კ
    გამაფხვიერებელი - 1 შეკვრა
    ვანილი
    კრემი:
    რძე - 1
    შაქარი - 2 ჭიქა
    ფქვილი - 1 ჭიქა
    დარბილებული კარაქი - 500 გ
    ჟოლოს კონფი
    ჟოლო - 300 გ
    შაქარი - გემოვნებით
    ჟელატინი - 15 გ

    მომზადების წესები
    ბისკვიტი ცილით, მარილითა და შაქრით მყარი ბეზე ავთქვიფოთ, დავუმატოთ გულები, შემდეგ დავცრათ ფქვილი და გამაფხვიერებული და ნაზად ამოვურიოთ. ბისკვიტის მასა გავყოთ ორ ნაწილად, ერთ ნაწილს შევურიოთ ვანილი, მეორეს 1 ს.კ. ნალექიანი ყავა, ჩავასხათ ყალიბში და გამოვაცხოთ 150 გრადუს ტემპერატურაზე 20-25 წთ.
    კრემი – ავურიოთ ერთმანეთში შაქარი, ფქვილი და რძე. კრემი მუდმივი მორევით ვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე მოვხარშოთ. გაგრილებულ კრემს შევათქვიფოთ კარაქი.
    ჟოლოს კონფი – ჟოლოს დავაყაროთ შაქარი, დავდგათ ცეცხლზე და წამოვადუღოთ. გამოვრთოთ გაზი და ცხელშივე ჩავყაროთ ჟელატინის ფხვნილი. კარგად მოვურიოთ და დავაბლენდეროთ. გადავიტანოთ ბისკვიტების ზომის ყალიბში და გავაცივოთ მაცივარში.
    ბისკვიტები გავჭრათ 3 ტოლ ნაწილად. დავნამოთ მარწყვის სიროფით, მოვაწყოთ დაშაქრული მარწყვები, წავუსვათ კრემი და დავადოთ მეორე ბისკვიტის ფენა. ასე გავიმეოროთ ორი ფენა, წავუსვათ კრემი და გავაფორმოთ მარწყვებით. გავაჩეროთ მაცივარში 3-4 საათი.
    171 ნახვა
    Загрузка...
    14-05-2019, 00:09
    Загрузка...