ცხვრის ხორცი პიტნის სოუსით
ინგრედიენტები
ცხვრის ხორცი - 1,5 კგ
როზმარინი - 4 ტოტი, დაფქული
საქონლის ხორცის ბულიონი - 400 მლ
მარილი და პილპილი - გემოვნებით
ზეთი - შესაწვავად
მარინადი:
წყალი - 250 მლ
პიტნა - 1,5 კონა
თეთრი ღვინის ძმარი - 125 მლ
მზესუმზირის ზეთი - 50 მლ
შაქარი
მარილი
პილპილი
მომზადების წესები
მარინადისთვის განკუთვნილი წყალი ავადუღოთ, დავუმატოთ შაქარი, მარილი, ძმარი, პიტნის ფოთლები და 2 სთ თავდახურული გავაჩეროთ, შემდეგ დავუმატოთ ზეთი. ამასობაში, ცხვრის ხორცს მოვაყაროთ მარილი, პილპილი, როზმარინი და მაღალ ცეცხლზე
ყველა მხრიდან ზეთში შევბრაწოთ, შემდეგ დავასხათ ბულიონი და 2 საათით 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში შევდგათ.
ხორცი დავჭრათ და ცოტა ხანს თავდახურული გავაჩეროთ ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ მოვასხათ შემთბარი პიტნის სოუსი და მივიტანოთ სუფრაზე.