ჩიხირთმა - უგემრიელესი ქართული წვნიანი
ინგრედიენტები
ქათამი - 1 კგ
ნახარში - 2 ლ
ხახვი - 2 თავი
კვერცხი - 4-5 ცალი
ფქვილი - 3 სკ
ნიორი - 3-4 კბილი
ქინძი და კამა - თითო კონა
მარილი და ძმარი - გემოვნებით
მომზადების წესები
1. გასუფთავებული ქათამი მოათავსეთ ქვაბში, დაასხით წყალი და მოხარშეთ.
2. ქათამი რომ მოიხარშება, ამოიღეთ ქვაბიდან და ნახარშში ჩაყარეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. ადუღეთ 5-10 წუთი.
3. ფქვილი, კვერცხის გული და კვერცხის ცილა მოათავსეთ ცალ-ცალკე ჭურჭელში და გათქვიფეთ ცოტა ცივ წყალში. ჩაასხით ნახარშში ჯერ ფქვილიანი მასა, შემდეგ კი კვერცხის გული, თან ჩქარ-ჩქარა ურიეთ. ჩააყარეთ წვრილად დაჭრილი ნიორი, ქიმძი, კამა, ჩაასხით კვერცხის ცილა და ამოურიეთ.
4. ბოლოს უყავით მარილი და ძმარი.
გემრიელად მიირთვით!