თეგებით ძიება

ბლინის ღვეზელი ქათმის ღვიძლით

ამ გემრიელი ღვეზლისთვის გულსართი შეგვიძლია ჩვენი გემოვნებით შევრჩიოთ. გარდა ღვიძლისა, ძალიან მოუხდება ხორცის ან მოშუშული ბოსტნეულის ფარში.
ინგრედიენტები
მარილი
ტომატ-პასტა - 1 ს.კ
მაიონეზი - 0.5 ჭ
ზეთი - 1 ს.კ
კარაქი - 3 ს.კ
სტაფილო - 1 ცალი
ხახვი - 2 თავი
ქათმის ღვიძლი - 600 გ
უშაქრო ბლინი - 25-26 ცალი
კვერცხი მოხარშული - 2 ცალი

მომზადების წესები
ტაფაზე გავაცხელოთ ზეთი და დავუმატოთ ღვიძლი. ვშუშოთ 3-4 წუთი.

ღვიძლს დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და 2-3 წუთი ვშუშოთ. დავაყაროთ გახეხილი სტაფილო და განვაგრძოთ მზადება.

როდესაც ღვიძლი და ბოსტნეული მოიშუშება, ჩავზილოთ, დავუმატოთ 2 ს.კ. კარაქი, წვრილად დაჭრილი მოხარშული კარტოფილი, მარილი და პილპილი.

ფორმას წავუსვათ კარაქი, შიგ ჩავაფინოთ 4-5 ბლინი. ზედ ერთ ფენად მოვათავსოთ ღვიძლის გულსართიანი ბლინები.

პირველ ფენას წავუსვათ ცოტა ღვიძლის გულსართი და ზედ მეორე ფენა დავადოთ.

ბოლო ფენას რომ დავაწყობთ, ზემოდან დავაფინოთ 1-2 ბლინი და წავუსვათ მაიონეზში არეული ტომატპასტა, მარილი და წიწაკა მოვაყაროთ.

ღვეზელი შევდგათ ღუმელში და დაახლოებით 20 წუთი საშუალო ტემპერატურაზე ვაცხოთ. გადმოვიღოთ ლანგარზე, მოვრთოთ წვრილად დაჭრილი კამით და მაიონეზით.


თეგები


რეკომენდირებულია თქვენთვის

ყველა

აღმოაჩინეთ მეტი Tia-დან

ყველა