ქამა სოკო ტკბილი წიწაკით
ინგრედიენტები
ქამა სოკო - 500 გ
დიდი ხახვი - 1 თავი
წითელი ბულგარული წიწაკა - 2 ცალი
ნიორი 2-3 კბილი
ქინძი და კამა - გემოვნებით
ძმარი - 1 ს/კ
მარილი და პილპილი
ზეთი
მომზადების წესები
დაკონსერვებული (ან ცოცხალი) ქამა სოკო დავყაროთ ცხელ, ზეთდასხმულ ტაფაზე და
5-10 წთ მოვბრაწოთ. დავასხათ ცოტა წყალი და გავაგრძელოთ ხარშვა. დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა, ხახვი, დავახეხოთ ნიორი და დავაჭრათ მწვანილები. შევაზავოთ მარილით და პილპილით. ეცადეთ წყალი ბოლომდე არ დაშრეს, ბოლოს ჩავუმატოთ ძმარი.