თეთრი დათვი
რეცეპტი, რომლითაც მე თვითონ ვსარგებლობ და უამრავ კომპლიმენტს ვიღებ.
ინგრედიენტები
კარაქი - 500 გრ
კრემი
თხილი (მოხალული) - 1 ჭიქა
ქიშმიში - 1 ჭიქა
ფქვილი - 3,5 - 4 ჭიქა
სოდა ძმრით - 1 ჩკ+1 ჩკ
ვანილი - 1 შეკვრა
კარაქი - 350 გრ
შაქარი - 5 ჭიქა
კვერცხი - 8 ცალი
შესქელებული რძე - 2 ქილა
ვანილი - 1 შეკვრა
კონიაკი - 2 სკ
მომზადების წესები
1. 8 ცალი კვერცხის გული, 2 ჭიქა შაქარი და 350 გრ კარაქი კარგად ამოვიყვანოთ, ჩავამატოთ 1 ჩკ სოდა ძმრით, ვანილი და 3,5 - 4 ჭიქა ფქვილი. უნდა მივიღოთ რბილი ცომი. ცომი გავყოთ 3 ნაწილად და გავაბრტყელოთ ცხიმწასმულ ქაღალდებზე.
2. 8 ცალი კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ ძალიან კარგად, ღრუბელივით რომ გახდება ნელ-ნელა ჩავაყაროთ 3 ჭიქა შაქარი. ბოლოს ჩავაყაროთ მოხალული, დაჭრილი თხილი, ქიშმიში და ვანილი. გავყოთ 3 ნაწილად და წავუსვათ გაბრტყელებული ცომის ფირფიტებს. გამოვაცხოთ 150 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.
3. კრემი: 500 გრ კარაქი ავთქვიფოთ მიქსერით, ნელ-ნელა შევურიოთ 2 ქილა შესქელებული რძე, 2 სკ კონიაკი და ვანილი.
4. მომზადება: გავყოთ კრემი ორ ნაწილად, წავუსვათ პირველ და მეორე ფენას, ხოლო ბოლო ფენას მოვაწუწოთ მინანქარი და მოვაყაროთ დაჭრილი თხილი და ქიშმიში.
გემრიელად მიირთვით!