ხორცისა და ბოსტნეულის ასორტი გრილზე
ინგრედიენტები
ლიმონის წვენი - 4 ს/კ
წითელი ღვინის ძმარი - 2 ს/კ
ცივი გამოხდის ზეითუნის ზეთი - 100 მლ
დიჟონის მდოგვი - 2 ს/კ
მარილი და პილპილი
ყაბაყი (ან ცუკინი) - 2 ცალი
კარტოფილი - 200-300 გ
სტაფილო - 5-6 ცალი
ტკბილი წიწაკა - 3 ცალი
ნიორი - 1 თავი
ბადრიჯანი - 1 ცალი
ჩერი პომიდორი - 6-7 ცალი
ხორცის ასორტი - (ქათმის, ღორის, საქონლის, ბატკნის) 800 გ
მომზადების წესები
მარინადისთვის ავურიოთ ღვინო, ძმარი, მდოგვი, ზეთი, მარილი და პილპილი. ბადრიჯანი
დავჭრათ გრძელ ნაჭრებად, ცუკინი – მრგვლად. წიწაკებს ამოვაცალოთ თესლი და ერთ მხარეს ჩავჭრათ. ხორცის ნაჭრები დავჭრათ ულუფებად. მომზადებული მარინადი დაჭრილ ხორცსა და ბოსტნეულს მოვასხათ და 2-3 საათით მაცივარში დავდგათ. ბოსტნეული შევწვათ გრილზე და თან ვასხათ მარინადი. ხორცი შეგვიძლია შევწვათ გრილზე ან ღუმელში. შემწვარი ხორცი სუფრაზე ბოსტნეულთან ერთად მივიტანოთ.