TIA.GE - ინტერნეტ ტელევიზია
დაბრაწული ქათმის ხორცი კომშის გარნირით - კერძი,რომელიც არავის დატოვებს გულგრილს
  • დაბრაწული ქათმის ხორცი კომშის გარნირით - კერძი,რომელიც არავის დატოვებს გულგრილს

    ინგრედიენტები
    კომში - 1 კგ ( დაახლოებით 4 ცალი)
    მცენარეული ზეთი - 6 ს/კ
    ზაფრანა - 1 ჩ/კ
    „ბიუ-ბიუს“ ნედლი ქათამი - 1,5 კგ
    საშუალო ზომის ხახვი - 1 ცალი
    ტომატის პასტა - 2 ს/კ
    შავი ქლიავის ჩირი - 10 ცალი

    მარილი და პილპილი - გემოვნებით

    მომზადების წესები

    1) დაჭერით კომში კანიანად. ეცადეთ, ნაჭრები გამოვიდეს საშუალო სისქის.


     


    2) საშუალო ცელცხლზე შეწვით დაჭრილი კომში მცენარეული ზეთით - დაგჭირდებათ სულ 5 წუთი. დაუმატეთ ზაფრანა და კიდევ 5 წუთი გააჩერეთ,შემდეგ კი გადმოდგით ცეცხლიდან. 


     


    Saffron and Quince


     


    3) ღრმა ტაფაზე შეწვით ქათმის საშუალო ზომის ნაჭრები ,  5 წუთში დაუმატეთ ხახვი. როცა ქათმის ხორცი წვენის გამოყოფას დაიწყებს,დაუმატეთ წყალში გარეული ტომატპასტა. გააჩერეთ კიდევ 10-15 წუთი.


     



    4) ამის შემდეგ დაუმატეთ კომში და ქლიავის ჩირი, ასევე,მარილი და პილპილი.  დაახურეთ თავზე და გააჩერეთ 30 წუთი , დაბალ ცეცხლზე. 


     


    გემრიელად მიირთვით!

    422 ნახვა