X
TIA.GE - ინტერნეტ ტელევიზია (GOGAGGG)
ღუმელში გამომცხვარი აჯაფსანდალი ჭვიშტარზე - ცნობილი კერძის საინტერესო ვარიაცია
  • ღუმელში გამომცხვარი აჯაფსანდალი ჭვიშტარზე - ცნობილი კერძის საინტერესო ვარიაცია

    ინგრედიენტები

    აჯაფსანდალისთვის:
    ბადრიჯანი - 1 კგ
    ბულგარული წიწაკა - 750 გ
    ხახვი - 200 გ
    პომიდორი - 250 გ
    ტომატპასტა - 50 გ
    მარილი - გემოვნებით
    მწვანე წიწაკა, ცხარე - 1 ცალი
    ნიორი - 1 კბილი

    ზეთი - 100 მლ
    აჯიკა - 10 გ
    ქინძი - 50 გ
    რეჰანი - 10 გ
    ჭვიშტარისთვის:
    სიმინდის ფქვილი - 200 გ
    კვერცხი - 2 ცალი
    არაჟანი - 200 გ
    მანის ბურღული - 100 გ
    ყველის ასორტი - (სულუგუნი და იმერული) 400 გ
    გამაფხვიერებელი - 10 გ
    ზეთი შესაწვავად

    მომზადების წესები

    თავდაპირველად მოამზადეთ აჯაფსანდალი: ბადრიჯანი და ტკბილი წიწაკა დაჭერით მსხვილ კუბიკებად და შეწვით ზეთში.
    ხახვი და პომიდორი დაჭერით წვრილად და მოხრაკეთ ცალკე ტაფაში. შეურიეთ ორივე მოხრაკული მასა, დაუმატეთ ტომატპასტა და თუშეთ 5 წუთი.
    ბოლოს დაუმატეთ მწვანილი, აჯიკა და ნიორი. თუშეთ კიდევ 5-10 წუთი დაბალ ცეცხლზე.
    ახლა შეუდექით ჭვიშტარის მომზადებას: სიმინდის ფქვილში დაუმატეთ კვერცხი, არაჟანი, გახეხილი ყველის ნარევი, მანის ბურღული და გამაფხვიერებელი. ყველაფერი ერთად კარგად აურიეთ, მიეცით 3-4 სმ სისქის ფორმები და შეწვით ზეთში ორივე მხრიდან.
    პატარა ლითონის ფირფიტაზე მოათავსეთ ჭვიშტარები, ზემოდან გაანაწილეთ აჯაფსანდალი, მოაყარეთ გახეხილი ყველი და მოათავსეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 7-10 წუთით.
    სუფრასთან მიტანის წინ მორთეთ სასურველი დაჭრილი მწვანილით.
    გემრიელად მიირთვით!

    წყარო:gemrielia.ge
    146 ნახვა
    12-11-2019, 07:47