თეგებით ძიება

სახლში გამომცხვარი ლავაში

ინგრედიენტები
ზეთი - 2 ს.კ
მარილი - 1 ჩ.კ
წყალი - 1.3 ჭიქა
ფქვილი - 4 ჭიქა
კვერცხი - 1

მომზადების წესები
ადუღებულ წყალს დაამატეთ მარილი და ზეთი. შეურიეთ 1/2 ჭიქა ფქვილი და კარგად გახსენით. ფქვილის ნაწილის ამ გზით მოხარშვა ცომს გახდის ელასტიურს და რბილს. გააგრილეთ, დაამატეთ კვერცხი, შემდეგ კი ნაწილ-ნაწილ დაამატეთ ფქვილი. მოზილეთ ცომი. თუ ცომი ხელს ეკვრის და ძალიან თხელი, ფქვილი კიდევ დააამატეთ. დაასვენეთ ცომი 1 საათი ან მეტიც, საჭიროების შემთხვევაში. შემდეგ გაანაწილეთ კვერცხის ხელა გუნდებად, ძალიან თხლად გააბრტყელეთ და გამოაცხეთ კარგად გაცხელებულ ტაფაზე, ორივე მხრიდან. გამომცხვარი ლავაშები პოლიეთილენის პაკეტში შეინახეთ, სანამ გულსართს ჩაუდებთ.


წყარო:gemrielia.ge


თეგები


რეკომენდირებულია თქვენთვის

ყველა

აღმოაჩინეთ მეტი Tia-დან

ყველა