TIA.GE - ინტერნეტ ტელევიზია
სახლში გამომცხვარი ლავაში
  • სახლში გამომცხვარი ლავაში

    ინგრედიენტები
    ზეთი - 2 ს.კ
    მარილი - 1 ჩ.კ
    წყალი - 1.3 ჭიქა
    ფქვილი - 4 ჭიქა
    კვერცხი - 1

    მომზადების წესები
    ადუღებულ წყალს დაამატეთ მარილი და ზეთი. შეურიეთ 1/2 ჭიქა ფქვილი და კარგად გახსენით. ფქვილის ნაწილის ამ გზით მოხარშვა ცომს გახდის ელასტიურს და რბილს. გააგრილეთ, დაამატეთ კვერცხი, შემდეგ კი ნაწილ-ნაწილ დაამატეთ ფქვილი. მოზილეთ ცომი. თუ ცომი ხელს ეკვრის და ძალიან თხელი, ფქვილი კიდევ დააამატეთ. დაასვენეთ ცომი 1 საათი ან მეტიც, საჭიროების შემთხვევაში. შემდეგ გაანაწილეთ კვერცხის ხელა გუნდებად, ძალიან თხლად გააბრტყელეთ და გამოაცხეთ კარგად გაცხელებულ ტაფაზე, ორივე მხრიდან. გამომცხვარი ლავაშები პოლიეთილენის პაკეტში შეინახეთ, სანამ გულსართს ჩაუდებთ.


    წყარო:gemrielia.ge
    67 ნახვა