მწვანე პომიდვრის მწნილი
შემადგენლობა:
3 კგ მწვანე პომიდორი
1 კგ წითელი ბულგარული წიწაკა
1 კგ სტაფილო
1 კგ ხახვი
500-500 გრ ქინძი, ოხრახუში
2 ც მწარე წიწაკა
2 კბილი ნიორი
2ს.კ ამრილი
ძმარი და ზეთი გემოვნებით
მომზადება:
პომიდორი, ბულგარული წიწაკა და ხახვი მრგვლად დაჭერით. სტაფილო გახეხეთ, მწვანილები, ნიორი და ცხარე წიწაკა წვრილად დაჭერით. შემდეგ ეს ყველაფერი ერთად დიდი ჯამში დაჭერით. შემდეგ ეს ყველაფერი ერთად დიდი ჯამში ჩაყარეთ. ზეთი და ძმარი სურვილისამებრ მოასხით, გადაანაწილეთ, გამოდის დაახლოებით 7-8 ცალი 800 გრამიანი ქილა. ქილები მაცივარში შეინახეთ და სამი დღის შემდეგ მარილი მოაყარეთ და კარგად აურიეთ. პირველი გასინჯვისას სალათი ოდნაც ზედმეტად მარილიანი უნდა იყოს, მარილი შემდეგ გაუჯდება. სალათი ქილებში მერე მიირთვით. ამ კერძის მინუსი ის არის, რომ სანამ არ დამთავრდება, მაცივარში უნდა გქონდეს, თორემ ამჟავდება. სამაგიეროდ, შუა ზამთარში შეგიძლიათ, ცოცხალი ბოსტნეული მიირთვათ.
წყარო: receptebi.ge