TIA.GE - ინტერნეტ ტელევიზია
ფახლავა
  • ფახლავა

    ფახლავის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

    ინგრედიენტები ცომისთვის:
    ფქვილი-300გრ
    წყალი-140მლ
    ზეთი-30მლ
    ვანილი
    გამაფხვიერებელი-1/2ჩ/კ
    მწიკვი მარილი

    ფენებს შორის წასასმელად:
    მარგარინი-100გრ


    გულსართისთვის:
    ნიგოზი-150გრ

    მომზადება:
    ფქვილს დავამატოთ გამაფხვიერებელი,ვანილი,მარილი,ზეთი,წყალი და მოვზილოთ ცომი. ხელით დავამუშაოთ მინიმუმ 5 წთ.ჩავდოთ პარკში და მოვასვენოთ 20წთ. შემდეგ კი გავყოთ 8 ნაწილად და თითოეული გავაბრტყელოთ ზეთწასმულ ზედაპირზე. 22 სმ დიამეტრის ფორმას წაუსვათ ცხიმი, ჩავაფინოთ ერთი ფენა, წაუსვათ დამდნარი მარგარინი და ასე გავიმეოროთ ყველა ფენაზე. მეოთხე ფენის შემდეგ დავაყაროთ დაჭრილი ნიგოზი, დავფაროთ ისევ ცომით, ისევ წავუსვათ ცხიმი და ასე ბოლომდე. ანუ ნიგოზს ვაყრით მხოლოდ 4 ფენა ცომის შემდეგ.ზემოდანაც წაუსვათ მარგარინი, დავჭრათ პორციებად და გამოვაცხოთ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში.

    სიროფისთვის:
    შაქარი-150გრ
    თაფლი-1 1/2 ს/კ
    ლიმონის წვენი-1ს/კ
    წყალი-100მლ

    სიროფი:
    შაქარს დავამატოთ თაფლი,წყალი და შევდგათ ცეცხლზე. მუდმივი მორევით მივიყვანოთ ადუღებამდე. შემდეგ კი ვხარშოთ 7 წთ. ბოლოს ჩავამატოთ ლიმონის წვენი.

    ფახლავა


    მზა, ცხელ ფახლავას მოვასხათ მდუღარე სიროფი, შუაგულში და გვერდებზე მოვაყაროთ ნიგოზი.

    რეცეპტის ავტორი ზიზი ბერაია.
    98 ნახვა
    სარეკლამო ადგილი