გემრიელი და ფაფუკი ოლადები - ნინო მსხვილიძესგან
ოლადების მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
5 კვერცხი
200 გრ შაქარი
150 გრ ზეთი (უსუნო)
1 ქ მაწონი
ნახევარი ჩ/კ სოდა-ძმრით
1 შეკვრა ვანილი
1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
ფქვილი იმდენი რომ სქელი არაჟნის სისქე მივიღოთ. (დაახლოებით 500გრ)
5 კვერცხს და 200 გრ შაქარს ათქვიფეთ გათეთრებამდე, კარგად რომ გაითქვიფება დაუმატეთ წინასწარ ერთ ქილა მაწონში ნახ, ჩ/კ სოდა ძმრით გახსნილი. შემდეგ დაამატეთ 150 გრ უსუნო და უფერო ზეთი და 1 შეკვრა ვანილი.
ბოლოს ფქვილი უმაღლესი ხარისხის. დაახლოებით იმდენი, რომ სქელი არაჟნის სისქე გამოვიდეს. ფქვილში გაურიეთ 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელიბდა ისე შეათქვიფეთ.
ცხვება ტაფაზე.