სწრაფად მოსამზადებელი, მარტივი და გემრიელი სამარხვო ვაშლის ღვეზელი (ფოტო)
ვაშლის ღვეზელს ბავშვებიც და უფროსებიც სიამოვნებით მიირთმევენ, ამიტომ გთავაზებთ ვაშლის სამარხვო ღვეზელის რეცეპტს, რომელსაც დამწყები დიასახლისიც კი მარტივად გაუმკლავდება.
ღვეზელის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
ფქვილი - 2 ჭ.
შაქარი - 2 ს/კ.
ზეთი - 2/3 ჭიქა,
ძალიან ცივი წყალი - 6 ს/კ.
მარილი - 1 მწიკვი,
ვაშლი - 3 ცალი,
შაქრის პუდრა - 100 გრ.
სახამებელი - 1 ჩაის კოვზი,
დარიჩინი - გემოვნებით.
მომზადების წესი:
1.
აურიეთ ფქვილი, შაქარი, კარაქი, წყალი და მარილი და დაახლოებით, 5-10 წუთის განმავლობაში ცომი მოზილეთ. ცომი ჯამში მოათავსეთ და მაცივარში 1 საათით შედგით.
2.
ვაშლი სასურველი ზომის ნაჭრებად დაჭერით.
3.
ვაშლი, სახამებელი, დარიჩინი, შაქრის პუდრა და 1 სუფრის კოვზი ფქვილი კარგად Აურიეთ.
4.
ცომი გააბრტყელეთ და ცხიმწასმულ საცხობ ფორმაში გადაიტანეთ. ცომის ცენტრში მოათავსეთ შიგთავსი და კიდეები ლამაზად გააფორმეთ.
5.
ღვეზელი 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში შედგით და აცხვეთ, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. ქერქი არ ჩამოყალიბდება (დროს არ ვაკონკრეტე, რადგან თქვენს ღუმელზეა დამოკიდებული - იხელმძღვანელეთ ღვეზელის გარეგნობით, მზადყოფნა ადვილია ოქროსფერით განსაზღვრა. ცომის ფერი).
6.
სამარხვო ვაშლის ღვეზელი ღუმეიდან გამოიღეთ, ოდნავ გააგრილეთ, შაქრის პუდრა მოაფრქვიეთ და გემრიელად მიირთვით.