სამარხვო ბრაუნი - გემრიელი დესერტი მთელი ოჯახისთვის
ფქვილი - 200 გრ.
შაქარი - 280 გრ.
წყალი - 200 გრ.
ზეთი - 200 გრ.
კაკაო- 60 გრ.
მარილი - მწიკვი.
გამაფხვიერებელი - 5 გრ.
ვანილი - მწიკვი.
როგორ მოვამზადოთ:
1. გააცხელეთ ღუმელი 180 C-ზე.
2. ერთმანეთში აურიეთ ფქვილი, შაქარი, კაკაო, გამაფხვიერებელი და მარილი. დაამატეთ წყალი, მცენარეული ზეთი, ვანილი და კარგად აურიეთ.
3. ცომი მოათავსეთ 25x35 სმ-ის ზომის საცხობ ფორმაში და 25-30 წუთის განმავლობაში აცხვეთ.
4. გამომცხვარი ბრაუნი გააცივეთ, წყალზე მომზადებული შოკოლადის მინანქარი გადაავლეთ და დაჭერით. გემრიელად მიირთვით.
შენიშვნა: ასე მომზადებული ბრაუნი წებოვანი და ღეჭვადია, ზუსტად ისეთი, როგორიც უნდა იყოს, მაგრამ თუ უფრო მშრალი გსურთ, ცოტა უფრო დიდხანს უნდა აცხოთ.