თხელი ღვეზელები კარტოფილისა და კომბოსტოს გულსართით
ინგრედიენტები
ფქვილი - 900 გ
კვერცხი - 2 ცალი
მშრალი საფუარი - 9 გ
კარტოფილის პიურე - გემოვნებით
მარილი და პილპილი
კეფირი - 500 მლ
შაქარი - 2 ს/კ
კომბოსტო - გემოვნებით
ზეთი
კარაქი ან მარგარინი - 100 გ
მომზადების წესები
გაადნეთ მარგარინი ან კარაქი და დაუმატეთ კეფირი, კვერცხი, შაქარი და მარილი. უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურის ან ოდნავ თბილი მასა. დაუმატეთ საფუარი და გააჩერეთ 10 წუთი.ნელ-ნელა დაუამტეთ ფქვილი და მოზილეთ ძალიან რბილი, ელასტიკური ცომი. გააკეთეთ ცომისგან გუნდა და წაუსვით ზეთი, მოათავსეთ ჯამში, გადააფარეთ ჩაის ტილო და გააჩერეთ 40 წუთი თბილ ადგილას.
მოამზადეთ გულსართი: გააკეთეთ კარტოფილის პიურე,.
მეორენაირი გულსართისთვის მოამზადეთ ჩათუშული კომბოსტო.
აიღეთ გაფუებული ცომი. გაყავით პატარა გუნდებად, თითოეული გუნდა გააბრტყელეთ, ჩადეთ გულსართი, მოუკარით პირი და შეწვით ზეთში ორივე მხრიდან.