ფენოვანი ცომის ტარტალეტები ვაშლითა და შოკოლადით
ინგრედიენტები
ფენოვანი ცომი - 500 გ
მომჟავო ვაშლი - 4 ცალი
შაქარი - 4 ს/კ
შოკოლადი - 1 ფილა
ლიმონის წვენი - 2 ს/კ
კარაქი - 50 გ
შაქრის პუდრა - მოსაყრელად
მომზადების წესები
გაახურეთ ღუმელი 200 გრადუსზე. ფენოვანი ცომი გააბრტყელეთ თხლად. ამოჭერით ჭიქით ან ფიალით წრეები.
გადაიტანეთ ცომის წრეები პერგამენტდაფენილ ფირფიტაზე და დაჩხვილეთ ჩანგლით.
ვაშლი დაჭერით თხლად, ჩაყარეთ ჯამში. ლიმონის წვენი გახსენით წყალში და დაასხით ვაშლის ნაჭრებს.
შემდეგ გადაიტანეთ საწურზე, რათა მოშორდეს ზედმეტი სითხე.
ცომს წაუსვით წყლის აბაზანაზე გამდნარი შოკოლადი, ან თაფლი.
ვაშლის ნაჭრები დაალაგეთ პირამიდისებურად (იხ. ფოტოგაკვეთილი) და მოაყარეთ შაქარი.
თითეულ ტარტალეტს დაადეთ კარაქის პატარა ნაჭერი და მოათავსეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 30 წუთით.
გამომცხვარ და გაგრილებულ ტარტალეტებს მოაყარეთ შაქრის პუდრა.
გემრიელად მიირთვით!