თეგებით ძიება

როგორ გავაკეთოთ 3-ჯერ უფრო გემრიელი ტოლმა: ნომერ პირველი კერძი თქვენს სუფრაზე!

ინგრედიენტები
არაჟნის სოუსისთვის:
ზეთი
მარილი და პილპილი
წყალი - 100 მლ
სტაფილო 1 ცალი - პატარა
ხახვი - 1 პატარა თავი
ბრინჯი - 50 გ
ნებისმიერი ხორცის ფარში - 150 გ
კომბოსტო - 1 საშუალო ზომის თავი
ტოლმისთვის:
ყველი - 100 გ
პომიდორი 2 ცალი
კამა და ოხრახუში
ნიორი - 3-4 კბილი
არაჟანი - 50 გ
მარილი და პილპილი - გემოვნებით

მომზადების წესები:
მოამზადეთ კომბოსტო ტოლმისთვის. ყველაზე მარტივია, მოათავსოთ ის 5-10 წუთი მიკროტალღურ ღუმელში (900 ჭ სიმძლავრეზე), შემდეგ კი მოათავსოთ ცივი წყლის ნაკადის ქვეშ. ფურცლები მარტივად და დაუზიანებლად მოშორდება.
მოხარშეთ ბრინჯი ნახევრად. წმინდად დაჭერით ხახვი და გახეხეთ წვრილად სტაფილო, მოხრაკეთ ზეთში.
გაცივებული ბრინჯი და მოხრაკული ბოსტნეული შეურიეთ ფარშს, დაუმატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.
გააკეთეთ ტოლმები და დაალაგეთ ღუმელის ცხიმწასმულ ფირფიტაზე.
დაასხით წყალი, გადააფარეთ ფირფიტას ფოლგა და მოათავსეთ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 30 წუთით.
დაჭერით პომიდორი წვრილად, გახეხეთ ყველი, წმინდად დაჭერით მწვანილი, ნიორი დაჭყლიტეთ. დაუმატეთ ყველა ეს ინგრედიენტი არაჟანში, შეანელეთ მარილითა და პილპილით და კარგად აურიეთ.
30 წუთის გასვლის შემდეგ, გამოიღეთ ტოლმა ღუმელიდან, მოხსენით ფოლგა და თანაბრად გაანაწილეთ არაჟნის სოუსი. შეაბრუნეთ ღუმელში კიდევ 10-15 წუთი.
გემრიელად მიირთვით!


თეგები


რეკომენდირებულია თქვენთვის

ყველა

აღმოაჩინეთ მეტი Tia-დან

ყველა