TIA.GE - ინტერნეტ ტელევიზია
როგორ უნდა მოვამზადოთ თევზი ქინძმარში?
  • როგორ უნდა მოვამზადოთ თევზი ქინძმარში?

    ინგრედიენტები
    ლოქო (ან ლოქოს ფილე) - 500 გ
    ხახვი - 1 ცალი
    ლიმონი - ნახევარი
    დაფნა - 4-5 ფოთოლი
    ქინძი - 200 გ
    ძმარი - 300-400 გრ

    მარცვალი პილპილი - 10-12 ცალი
    წითელი დაფქული წიწაკა და მარილი გემოვნებით.

    მომზადების წესები
    მარინადი, რაშიც ლოქოს ხორცი უნდა მოვხარშოთ:
    მოზრდილ ქვაბში ვასხამთ 1 ლ წყალს, ვყრით პილპილს,დაფნის ფოთლებს, ოთხად დაჭრილს ხახვს და ასევე ოთხად დაჭრილ ნახევარ ლიმონს,ძმარს, 3 ს/კ მარილს,რამდენიმე ღერ ქინძს და ვადუღებთ.
    წამოდუღებიდან კიდევ 5 წუთი ვხარშავთ მარინადს,შემდეგ მასში ვყრით კარგად გასუფთავებულ და კუბებად დაჭრილ ლოქოს ხორცს და ვხარშავთ.
    მოხარშვას, დაახლოებთ, 7-8 წუთი დასჭირდება.
    სანამ ლოქო მოიხარშება, დავაბლენდეროთ ქინძი, 2 ჭიქა წყალი და გემოვნებით ძმარი,მარილი და ცოტა დაფქული წიწაკა.
    მოხარშული ლოქოს ხორცი ამოგვაქვს მარინადიდან,ვათავსებთ ღრმა ჯამში და ზემოდან ვასხამთ დაბლენდერებულ მასას.
    კერძი მზადაა!
    1 045 ნახვა