თეგებით ძიება

გოგრის სამარხვო წვნიანი ქონდრითა და თაფლით - სეზონის აღმოჩენა!

გოგრა, თავისი სასარგებლო თვისებებით, კულინარიაში შემოდგომა-ზამთრის დედოფალია. რაც მთავარია, ფასის მხრივ ხელმისაწვდომია და უზომოდ გემრიელია! ეს რეცეპტი კი თქვენთვის ნამდვილად აღმოჩენად იქცევა. ასე რომ, შეუდექით...


შემადგენლობა (2 პორციისთვის):

გოგრა (გაწმენდილი) - 600 გრ;
ხახვი - 40 გრ;
ქონდარი (ნედლი) - 4 გრ. (2 ღერო);
ზეთი - 30 მლ;
წყალი - 2 ლ;
კარტოფილი - 200 გრ;
თაფლი - 30 გრ;
მარილი - გემოვნებით;


მოსართავად:
რეჰანი - 2-3 ფოთოლი;
ზეითუნის ზეთი - 2მკ. პორციაზე.

მომზადება:

1. გაწმენდილი გოგრა დაჭერით ერთნაირი ზომის კუბიკებად, გაახვიეთ ფოლგის ქაღალდში და 40 წუთით შედეთ 200°С-ზე გახურებულ ღუმელში;

2. ხახვი, სტაფილო და ქონდარი წვრილად დაჭერით, ზეთჩასხმულ ქვაბში ჩაყარეთ და მსუბუქად შეწვით;

3. შემდეგ ქვაბში დაამატეთ წყალი და დაჭრილი კარტოფილი და დაბალ ცეცხლზე ხარშეთ, სანამ ბოსტნეული მზად არ იქნება. ხარშვის ბოლოს ჩაამატეთ ღუმელიდან გამოღებული გოგრა, თაფლი და მარილი;

4. მომზადებული წვნიანი დააბლენდერეთ და შემდეგ წვრილ საცერში გაატარეთ;

5. სუფრასთან მიტანის წინ თეფშზე დასხმულ წვნიანს დაადეთ რეჰანის ფოთლები და დააწვეთეთ ზეითუნის ზეთი.


გემრიელად მიირთვით!



წყარო: funtime.ge


თეგები


მსგავსი სიახლეები

რეკომენდირებულია თქვენთვის

ყველა

აღმოაჩინეთ მეტი Tia-დან

ყველა