X
TIA.GE - ინტერნეტ ტელევიზია (GOGAGGG)
ფრანგული ღვეზელი მარწყვით
  • ფრანგული ღვეზელი მარწყვით

    ახლა მარწყვის სეზონია, თუმცა დესერტ ,,კლაფუტიში” მარწყვის გარდა შეგიძლიათ ნებისმიერი ხილი გამოიყენოთ: ალუბალი, ქლიავი, ატამი, გარგარი…


    ფრანგული ღვეზელი
    ეს არის შუალედი ღვეზელს, ნამცხვარსა და ტორტს შორის. აქვს შესანიშნავი გემო და საინტერესო ტექსტურა, არის მკვრივი, არაფოროვანი, ძალიან არომატული.

    ფრანგული ღვეზელი მარწყვით

    ინგრედიენტები

    0,5 კგ მარწყვი
    100 გ ფქვილი
    60 გ შაქარი
    10 გ მარილი
    200 მლ რძე
    4 კვერცხი
    50 გ კარაქი
    მომზადება

    1. შეურიეთ ფქვილი, შაქარი და მწიკვი მარილი.

    2. ჩაასხით ნარევში რძე

    3. დაამატეთ 4 კვერცხი, ათქვიფეთ მიქსერით.

    4. გაადნეთ კარაქი, ჩაამატეთ თასში.

    5. მოაცალეთ მარწყვს ყუნწები, გარეცხეთ.

    6. საცხობ ფორმას კარაქი წაუსვით. ფსკერზე მარწყვი ჩაალაგეთ.

    7. ფრთხილად ჩაასხით ცომი.

    8. გამოაცხეთ დესერტი 200 გრადუსზე 15-20 წუთით. შემდეგ 180 გრადუსამდე ჩაუწიეთ და აცხვეთ კიდევ 30-40 წუთი.

    როგორი დესერტები გიყვართ თქვენ? აუცილებლად გაგვიზიარეთ კომენტარებში!


    წყარო:genius.ge
    249 ნახვა
    loading...