თეგებით ძიება

კიტრის მურაბა ლაიმითა და პიტნით - ზაფხულის ჰიტი

ინგრედიენტები:

კიტრი - 1 კგ (პატარა ჯიშის)

შაქარი - 600 გ

ლაიმი - 1 ცალი

პიტნა - 40 გ (მთლიანი ღერები)

მომზადების წესი:

კიტრი დაჭერით მსხვილ, 1x1 სმ კუბიკებად. მოაყარეთ შაქარი და დადგით ქვაბით, სანამ წვენს არ გამოუშვებს. შემდეგ დადგით ქვაბი საშუალო ცეცხლზე.

წვრილ სახეხზე გახეხეთ ლაიმის ცედრა, გამოწურეთ წვენი. 10-15 წუთში კიტრის ხარშვიდან, დაუმატეთ ქვაბში ლაიმის ცედრა და წვენი, ასევე პიტნის ღერები.

ხარშეთ კიდევ 10 წუთი. გადმოდგით ცეცხლიდან და ბოლომდე გააციეთ.

გაიმეორეთ იგივე მოქმედება კიდევ 3-ჯერ. ამოიღეთ პიტნის ღერები ქვაბიდან და გაანაწილეთ მურაბა ქილებში. დაახურეთ ჰერმეტულად და ბოლომდე გააციეთ.

წყარო: „ბომონდი“


თეგები


რეკომენდირებულია თქვენთვის

ყველა

აღმოაჩინეთ მეტი Tia-დან

ყველა