კიტრის მურაბა ლაიმითა და პიტნით - ზაფხულის ჰიტი
ინგრედიენტები:
კიტრი - 1 კგ (პატარა ჯიშის)
შაქარი - 600 გ
ლაიმი - 1 ცალი
პიტნა - 40 გ (მთლიანი ღერები)
მომზადების წესი:
კიტრი დაჭერით მსხვილ, 1x1 სმ კუბიკებად. მოაყარეთ შაქარი და დადგით ქვაბით, სანამ წვენს არ გამოუშვებს. შემდეგ დადგით ქვაბი საშუალო ცეცხლზე.
წვრილ სახეხზე გახეხეთ ლაიმის ცედრა, გამოწურეთ წვენი. 10-15 წუთში კიტრის ხარშვიდან, დაუმატეთ ქვაბში ლაიმის ცედრა და წვენი, ასევე პიტნის ღერები.
ხარშეთ კიდევ 10 წუთი. გადმოდგით ცეცხლიდან და ბოლომდე გააციეთ.
გაიმეორეთ იგივე მოქმედება კიდევ 3-ჯერ. ამოიღეთ პიტნის ღერები ქვაბიდან და გაანაწილეთ მურაბა ქილებში. დაახურეთ ჰერმეტულად და ბოლომდე გააციეთ.
წყარო: „ბომონდი“