საშობაო ღვეზელი - გურული დიასახლისის რეცეპტი
ინგრედიენტები
ფქვილი - 1/2 კგ
კვერცხი - 5 ცალი
ყველი - 1 კგ
მომზადების წესები
მოვხარშოთ 4 კვერცხი ,2 მოცარელას ყველი და 1სალათის ყველი, ( იმერული ყველიც შეიძლება). ანდა ყველაზე კარგი არის სულგუნი ანდა ჭყინტი, ოდნავ მარილიანი იმერული ყველი
ცომის მომზადება:
ნახევარი კილო ფქვილი,ნახევარი ჩაის კოვზე ცოტა სუფრის მარილი ,ასევე ცოტა შაქარი და დროჟი,მოვზილოთ რბილი ცომი და დაველოდოთ გაფუებას.
1 გუნდა ცომისგან გავაკეთოთ 2 პატარა გუნდა,გავშალოთ მრგვლად და ერთ ნახევარზე ჩავდოთ ყველი და ზემოდან დავადოთ შუაზე გაჭრილი კვერცხი.