X
TIA.GE - ინტერნეტ ტელევიზია (GOGAGGG)
სახლი კიკვიძის ბაღთან
ტარხუნის ღვეზელი
  • ტარხუნის ღვეზელი

    რეცეპტის ინგრედიენტები:

    ცომისთვის

    · 1 კილოგრამი ფქვილი

    · 1 ცალი კვერცხი

    · 160 გრამი კარაქი

    · 400 მილილიტრი ნელთბილი წყალი

    · 1 ჩაის კოვზი მარილი


    შიგთავსისთვის

    · 70 გრამი მოხარშული ბრინჯი

    · 5 ცალი კვერცხი

    · 200 გრამი ახალი ტარხუნა

    · 200 გრამი მწვანე ხახვი

    · 1 მწიკვი შავი წიწაკა

    · 1 ჩაის კოვზი მარილი

    · 5 გრამი კარაქი

    · 10 მილილიტრი ზეთი

    ~ მომზადების წესი ~

    1. მოცემული ინგრედიენტებით მოამზადეთ ფენოვანი ცომი. იხილეთ: ფენოვანი ცომის მომზადების წესი.

    2. მოაცალეთ ტარხუნის ღეროებს ფოთლები და დაჭერით ისინი ხახვთან ერთად. მოხარშეთ 3 ცალი კვერცხი და დაჭერით პატარა კუბიკებად. დანარჩენი ორის გული და ცილა განაცალკევეთ ერთმანეთისგან.

    3. გააცხელეთ ტაფა და მოასხით ზეთი. შუშეთ ხახვი და ტარხუნა მაქსიმუმ 1 წუთის განმავლობაში. თან მუდმივად ურიეთ.

    4. თასში ერთმანეთს შეურიეთ დაჭრილი მოხარშული კვერცხი, 2 კვერცხის ცილა, მარილიან წყალში მოხარშული ბრინჯი, მოშუშული ხახვი და ტარხუნა, მწიკვი წიწაკა და 1 ჩაის კოვზი მარილი.

    5. ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე გააბრტყელეთ ცომის 2/3 ნაწილი დაახლოებით 6 მილიმეტრის სისქის 22×42სმ ზომის ოთხკუთხედად. გაანაწილეთ მასზე ტარხუნის მასა ისე, რომ დაგრჩეთ 6-6სმ ზომის თავისუფალი კიდეები და ჩარჩოსებურად გადააკეცეთ ისინი ზემოდან. გააბრტყელეთ ცომის დარჩენილი 1/3 ნაწილი 16×36სმ ზომის ოთხკუთხედად და დააფარეთ ტარხუნის ჭრილს ზემოდან.

    6. გათქვიფეთ 2 კვერცხის გული 5 გრამ კარაქთან ერთად და მოაცხეთ ტარხუნის ღვეზელის ზედაპირს. შედგით ღუმელში და აცხვეთ საშუალო ტემპერატურაზე დაახლოებით 25 წუთის განმავლობაში, სანამ ცომი ყავისფერი შეფერილობის არ გახდება.








    წყარო:newposts.ge
    55 ნახვა
    Загрузка...
    14-08-2019, 04:00
    Загрузка...