როგორ მოვამზადოთ ხაჭოს ტორტი მშრალ ტაფაზე? გემრიელი და მარტივია!
ამ ხაჭოს ტორტის რეცეპტი განსაკუთრებულია იმით, რომ მისი მომზადება მშრალ ტაფაზე შეგიძლიათ. მისი განსაკუთრებული ვანილის გემო არაჩვეულებრივად ერწყმის კრემის არომატს. პირადად მე ვგიჟდები ამ დესერტზე.
ინგრედიენტები ცომისთვის
• 320 გრამი ფქვილი
• 220 გრამი ხაჭო
• 180 გრამი შაქრის პუდრა
• 10 გრამი მარილი
• ცოტაოდენი ძმარი
• 1 კვერცხი
ინგრედიენტები კრემისთვის
•200 გრამი შქარი
• 20 გრამი ფქვილი
• 1 კვერცხი
• 1 გრამი ვანილი
მოსართავად
• 50 გრამი თხილი
• 60 გრამი შოკოლადის ნატეხები
მომზადება
1. დაიწყეთ კრემის მომზადება. აურიეთ შაქარი, კვერცხი, ფქვილი და ვანილი ერთმანეთში. ნელ-ნელა დაუმატეთ რძე. 5 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე შემოდგით კრემი და ურიეთ. შემდეგ გაციება დააცადეთ.
ძმარში არეული სოდა ხაჭოს დაუმატეთ. ასე დაიწყეთ ცომის მომზადება.
2. ფქვილს დაუმატეთ კვერცხი და შაქრის პუდრა.
3. მოზილეთ ცომი და რამდენიმე ნაწილად გაყავით.
4. თითოეული ნაწილისგან სქელი ცომი მოზილეთ (როგორც სურათზეა ნაჩვენები). ჩანგლით რამდენიმე ადგილას უჩხვლიტეთ.
5. თითოეული ნაწილი მშრალ ტაფაზე მოათავსეთ.
6. საბოლოოდ კი კრემი გადაუსვით.
შეგიძლია მორთოთ თხილითა და შოკოლადის ნატეხებით.