X
TIA.GE - ინტერნეტ ტელევიზია (GOGAGGG)
სახლი კიკვიძის ბაღთან
როგორ მოვამზადოთ რახათ-ლუხუმი სახლის პირობებში? გამოდის გემრიელი, რბილი და ნოყიერი!
  • როგორ მოვამზადოთ რახათ-ლუხუმი სახლის პირობებში? გამოდის გემრიელი, რბილი და ნოყიერი!

    ვგიჟდები აღმოსავლურ ტკბილეულობაზე. რბილი, ფუმფულა, არომატული, ტკბილი – არაჩვეულებრივია.

    რახათ-ლუხუმი თურქულიდან ითარგმნება, როგორც „სანუგეშო ნაწილები“. დღეს ჩვენ გასწავლით, როგორ უნდა მოამზადოთ ხილის რახათ-ლუხუმი კაკალთან ერთად.



    ინგრედიენტები:


    • 1 ჭიქა შაქარი


    • 2 ჭიქა წყალი


    • 100 გრამი გასუფთავებული კაკალი


    • ცოტაოდენი ვანილის შაქარი


    • 1 ჭიქა შაქრის ფხვნილი


    • წვნიანი კენკრა ან ხილი ყუნწის გარეშე (მარწყვის, ჟოლოს, ქლიავი, გარგარი)


    • 1 ჭიქა სიმინდის სახამებელი


    მომზადება:


    1. ხილი დააბლენდერეთ.


    2. ხილის პიურეს 1/3-ს დაუმატეთ ვანილის შაქარი და 1 ჭიქა წყალი. დადგით დაბალ ცეცხლზე.


    3. დარჩენილ პიურეს შეურიეთ სახამებელი და 1 ჭიქა წყალი. დაუმატეთ ეს იმ ნარევს, რომელიც ცეცხლზე გიდგათ. აურიეთ, ხარშეთ 2-3 წუთი. სიმინდის სახამებელი კარტოფილითაც შეგიძლიათ შეცვალოთ.


    4. გადმოდგით ცეცხლიდან, დაუმატეთ კაკალი.


    5. საჭმლის შესაფუთს მართკუთხედის ფორმა მიეცით, მასში თანაბრად გადაანაწილეთ მასა. 8 საათი გააჩერეთ, სპეციალური ფორმით დაჭერით კუბიკებად. შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ.

    222 ნახვა
    Загрузка...
    6-09-2019, 03:18
    Загрузка...