თეგებით ძიება

უგემრიელესი და უნაზესი ჩიტის რძე

ინგრედიენტები:

კვერცხის გული - 6 ცალი
შაქარი - 100 გრ
ზეთი - 100 მლ
რძე - 250 მლ
კაკაო - 3 სკ
ფქვილი - 2 ჭიქა
გამაფხვიერებელი - 1 შეკვრა
ვანილი
მწიკვი მარილი

ინგრედიენტები ბეზესთვის:

კვერცხის ცილა - 6 ცალი
შაქარი - 300 გრ
მწიკვი მარილი
მწიკვი ლიმონმჟავა
ინგრედიენტები მინანქრისთვის
კაკაო - 4 სკ
შაქარი - 4 სკ
წყალი ან რძე - 4 სკ
კარაქი - 30 გრ

მომზადების წესები:

კვერცხის გული, შაქარი, მწიკვი მარილი, ვანილი გავთქვიფე გათეთრებამდე ესე 7 წთ. დავასხი ნელ-ნელა ზეთი, რძე, მშრალი ინგრედიენტები ავურიე ერთმანეთში და დავაცერი ამ მასას. ავთქვიფე 3-4 წთ-ით. ჩავასხი ფორმაში და გამოვაცხვე წინასწარ გახურებულ ღუმელში ზედა-ქვედა წვაზე 180 გრადუსზე. მზაობა შეამოწმეთ ხის ჩხირით.

მოხარშული ბეზე:

ცილა ჩავასხი ცეცხლგამძლე თასში + მარილი, შაქარი და დავდგი ორთქლზე (თასი არ უნდა ეხებოდეს წყალს), ვთქვიფოთ 7-10 წთ-ით, სანამ შაქარი არ გალღვება და მივიღებთ მყარ ბეზეს + ლიმონმჟავა. შემდეგ გადმოვდგათ და ვთქვიფოთ ისევ, დაახლოებით, 7-10 წთ ბეზეს შეციებამდე, უნდა იყოს მყარი.

მოხარშული ბეზე გავანაწილე გაციებულ ბისკვიტზე, ღუმელში შედებას აღარ საჭიროებს და მოვასხი მინანქარი.

მინანქარი:

კაკაო, შაქარი და წყალი (არ რძე) დავდგათ გაზზე, ვურიოთ. შაქარი რომ გალღვება და წამოდუღდება, გადმოვდგათ და +30 გ. კარაქი

რეცეპტი ინგა ჩიქოვანს ეკუთვნის.

gemrielia.ge


თეგები


რეკომენდირებულია თქვენთვის

ყველა

აღმოაჩინეთ მეტი Tia-დან

ყველა