ცუდათ შემწვარმა ქათამმა შეიძლება გამოიწვიოს დამბლა!
საკმაოდ გავრცელებულმა ბაქტერიებმა, რომელიც არასაკმარის სითბოზე მომზადებულ ქათმის ხორცში გვხვდება, შეიძლება დამბლა გამოიწვიოს, რასაც მიჩიგანის სახელმწიფო უნივერსიტეტი იტყობინება. მისი მიღების შემდეგ შესაძლოა განვითარდეს სინდრომი სახელად გიენა-ბარე.
და ეს არის ერთ-ერთი ყველაზე ხშირი მიზეზი მწვავე კუნთოვანი დამბლის ადამიანებში, რასაც Zee News იტყობინება. ასე რომ ყურადღების ცენტრში აღმოჩნდნენ ბაქტერიები Campylobacter jejuni. ისინი გვხვდებიან საკმაოდ მაღალ ტემპერატურაზე ან არასაკმარის ტემპერატურაზე მომზადებულ ქათმის ხორცში.
სპეციალურად: GOGAGGG.tv - ისთვის
ავტორი: თეკლა ლოთიკაშვილი