თეგებით ძიება
26. 12. 2019 News-ები

როგორ უნდა ამოიცნოთ კარგი ყველი - ხრიკები, რომელიც ყველა დიასახლისს გამოადგება

გემ­რი­ე­ლი ყვე­ლის არ­ჩე­ვა არც ისე იოლი საქ­მეა. "პა­ლიტ­რა­ნი­უ­სის" გა­და­ცე­მა "არ­ცოდ­ნა აკ­რძა­ლუ­ლია" იმ ძირითად ნიშ­ნებს გას­წავ­ლით, რომლითაც კარ­გი ყვე­ლის არ­ჩე­ვას შეძ­ლებთ.



· იმის გა­სარ­კვე­ვად არის თუ არა ყველ­ში მცე­ნა­რე­უ­ლი ცხი­მე­ბი, მო­ჭე­რით ნა­ჭე­რი და და­დეთ ოთა­ხის ტემ­პე­რა­ტუ­რა­ზე - თუ ყველ­მა წვე­თე­ბი გა­ი­კე­თა, მას­ში მცე­ნა­რე­უ­ლი ცხი­მე­ბია.

· ხში­რად იმის­თვის, რომ ყველს წონა მო­ე­მა­ტოს, სახამებელს ამატებენ ამა­ტე­ბენ. ასე­თი ყვე­ლის მირ­თმე­ვა კი არა­სა­სურ­ვე­ლია. ამი­ტომ, მო­ჭე­რით თქვენს მიერ ნა­ყი­დი ყვე­ლის ნა­ჭე­რი და წაუსვით იოდი, თუ ყვე­ლი გა­ლურ­ჯდა, ეს ნიშ­ნავს, რომ მას­ში ბევ­რი სახამებელია.

· კარ­გად მო­უ­ჭი­რეთ ხელი
ყველს - ის არ უნდა იყოს პლასტელინივით დამ­ყო­ლი. არ უნდა იც­ვლი­დეს მარ­ტი­ვად ფორ­მას.

· რო­გორ შე­ვა­მოწ­მოთ ჩე­ჩი­ლი ყვე­ლი, რო­მე­ლიც ძა­ლი­ან გემრიელია და გან­სა­კუთ­რე­ბით უყ­ვართ ბავ­შვებს. უნდა აი­ღოთ მისი პა­ტა­რა დე­ტა­ლი, და­ახ­ლო­ე­ბით ისე­თი­ვე, რო­გო­რიც ჩვეულებრივი სა­კე­რა­ვი ძა­ფია - ის სწო­რედ ძა­ფი­ვით უნდა გაეტიოს ნემ­სის ყუნ­წში.
თუ მა­გა­რი ყვე­ლი ფშვნა­დია, ესე იგი ის გა­ყი­ნუ­ლი იყო, ან დაბალხარისხიანია. არა­ს­ა­სი­ა­მოვ­ნო სუნი, თეთ­რი ნა­ფიფ­ქი და აფუ­ე­ბა - პრო­დუქ­ტის გა­ფუ­ჭე­ბა­ზე მი­ა­ნიშ­ნებს.



· ხა­რის­ხი­ა­ნი, მა­გა­რი ყვე­ლის თხე­ლი ნა­ჭე­რი მო­ღუნ­ვის დროს არ უნდა ტყდე­ბო­დეს. თუმ­ცა, არც მე­ო­რე უკი­დუ­რე­სო­ბა ვარ­გა - ის უნდა იყოს ელას­ტი­უ­რი, მაგ­რამ არა რე­ზი­ნის მსგავ­სი. ნასვრეტები ყველს ცენ­ტრში უფრო მეტი უნდა ჰქონ­დეს, კიდისკენ კი მათი ოდე­ნო­ბა უნდა მცირ­დე­ბო­დეს.

· დაბო­ლოს, მო­ა­თავ­სეთ ყვე­ლი მიკ­რო­ტალ­ღურ ღუ­მელ­ში, ჩართეთ და და­ე­ლო­დოთ - თუ რამ­დე­ნი­მე წუთ­ში ყვე­ლი გად­ნა და წელ­ვა­დი გახ­და, ის ნა­ტუ­რა­ლუ­რია. თუ ყველ­მა ფორ­მა არ შეიცვალა, ის ფალ­სი­ფი­ცი­რე­ბუ­ლია.


თეგები


რეკომენდირებულია თქვენთვის

ყველა

აღმოაჩინეთ მეტი Tia-დან

ყველა