ფარისებრი ჯირკვლის მკვლელი: 6 საკვები, რომელიც უნდა ამოიღოთ თქვენი რაციონიდან
ამ სიაში ზღვის პროდუქტებიც კი არის!
ფარისებრი ჯირკვალი გამოყოფს სპეციალურ ჰორმონებს, რომლებიც მეტაბოლიზმზე გავლენას ახდენს.
ფარისებრი ჯირკვლის პრობლემები ორგანიზმში იწვევს სხვადასხვა სერიოზულ დარღვევებს.
მცირე დეტალმაც კი შეიძლება გავლენა მოახდინოს ფარისებრი ჯირკვლის მუშაობაზე. ერთ-ერთი ასეთი „პატარა რამ“ არაჯანსაღი დიეტაა.
არსებობს მთელი რიგი საკვები, რომელთაგან თავი უნდა შეიკავოთ, რომ პოტენციური რისკები შეამციროთ.
ზღვის პროდუქტები და მასთან დაკავშირებული სხვა პროდუქტები
მსგავსი პროდუქტები შეიცავს იოდს. ამას სხეულისთვის ერთმნიშვნელოვანი სარგებელი მოაქვს? ნამდვილად არა. ფარისებრი ჯირკვლის დაავადებების მქონე პაციენტებმა თავიანთი რაციონიდან
სრულად უნდა ამოიღონ ზღვის პროდუქტები და სხვა იოდის შემცველი საკვები. ასევე, ექიმები რეკომენდაციას იძლევიან მენიუში ამ პროდუქტების რაოდენობის კონტროლზე, ჯანმრთელი ადამიანებისთვის შემთხვევაშიც კი. ორგანიზმში იოდის ნორმალური დონის შენარჩუნების მიზნით.
ჩვეულებრივი კომბოსტო
დიახ, ნებისმიერი სახის კომბოსტო. რა თქმა უნდა, ის ჯანსაღი პროდუქტია, მაგრამ ეს ბოსტნეული ასევე დიდი რაოდენობით შეიცავს იოდს. ასე რომ, ამ ბოსტნეულის ჭარბი რაოდენობით მიღებამ შეიძლება გამოიწვიოს ის ფაქტი, რომ ფარისებრი ჯირკვალი უბრალოდ ვერ აითვისებს ამ რაოდენობის იოდს. მაგრამ, კარგი ამბავიც გვაქვს: მხოლოდ უმი კომბოსტო წარმოადგენს ამ მხრივ საშიშროებას. ასე რომ, ორთქლზე მოხარშეთ, გამოაცხვეთ და მოამზადეთ მშვიდად.
სოიო
ექიმების აზრით, ადამიანები, რომლებიც იღებენ ფარისებრი ჯირკვლის ჰორმონებს, სოიოს შემცველი პროდუქტების მიღებას საჭიროებენ.
აღმოჩნდა, რომ სოიოს მიღებიდან ერთ საათში ჰორმონები პრაქტიკულად არ შეიწოვება.
გლუტეინის შემცველი პროდუქტები
ექსპერტები გლუტეინის პროდუქტებზე უარის თქმას ურჩევენ მათ, ვისაც ფარისებრი ჯირკვლის დაავადებები აწუხებთ. ჯანმრთელ ადამიანებს არ სჭირდებათ გლუტეინის სრულად ამოღება მენიუდან.
თევზი (ზოგიერთი სახეობის)
თევზის ყველაზე საშიში სახეობაა სკუმბრია და ხმალა თევზი. მათ შემადგენლობაში შედის ისეთი რამ, რაც შემადგენლობით იოდის მსგავსია. როდესაც ამ სახეობის თევზს ხშირად მიირთმევთ, თქვენს სხეულში ეს ნივთიერება დიდი რაოდენობით გროვდება. და ის, თავის მხრივ, არღვევს ფარისებრი ჯირკვლის ჰორმონების წარმოებას. შედეგად, აუტოიმუნური დაავადებების განვითარების რისკი იზრდება.
შაქარი
შაქრის ჭარბი დოზით მიღება, საზიანოა არა მხოლოდ გულისთვის, არამედ ფარისებრი ჯირკვლისთვის. ფაქტია, რომ ფარისებრი ჯირკვლის მუშაობის ნებისმიერმა დარღვევამ შეიძლება დიაბეტი. გამოიწვიოს. შაქარი კი დამატებითი ფაქტორია, რომელიც მნიშვნელოვნად ზრდის საშიში დაავადების გაჩენის შანსებს.
წყარო: Cosmopolitan