ქათმის რულეტი ყველისა და სოკოს გულსართით
ინგრედიენტები:
ქათმის ფილე - 6 ნაჭერი
ქამა სოკო - 300 გ
ყველი - 150 გ
ნიორი - 3 კბილი
მაიონეზი - 3 ს/კ
დაჭრილი ბეკონი - 150 გ
მარილი და პილპილი - გემოვნებით
ქათმის რულეტის მომზადების წესი:
ყველი გახეხეთ მსხვილკბილა სახეხზე და დაჭერით ძალიან წვრილად. დაუმატეთ დანაყილი ნიორი, მაიონეზი და კარგად ამოურიეთ. სოკო მოხარშეთ. დაჭერით ძალიან წვრილად, შეურიეთ ყველის მასას და ეს იქნება რულეტის სატენი.
ქათმის ფილე უნდა შეაშროთ. თითოეული ნაჭერი ჩაჭერით შუაში და ცოტა დაბეგვეთ. მოაყარეთ ცოტა მარილი და პილპილი. შეგიძლიათ, სურვილისამებრ, ცოტა სუნელი წაუსვათ. ფილეზე გაკეთებულ ” ჯიბეში” მოათავსეთ მომზადებული სატენი და, რულეტივით გადაახვიეთ, ზემოდან კი ცოტა ხანს გააჩერეთ, რომ გაიჟღინთოს. შემდეგ დააწყვეთ ტაფაზე და შებრაწეთ 35-40 წუთის განმავლობაში ცხელ აირღუმელში.
თუ სურვილი გაქვთ, რულეტებთან ერთად ტაფაზე დააწვეთ კუბიკებად დაჭრილი კარტოფილი, ისიც შებრაწეთ და გარნირიც მზად იქნება.
gemrielia.ge