ინდაურის ხორცი ყველითა და მწვანილით
ინგრედიენტები:
წიწმატი - 1 პატარა კონა
კარაქი - 2 ს.კ
მწვანე ხახვი - 1 კონა
ტკბილი წიწაკა - 2 ცალი
ყველი - 100 გ
სტაფილო - 1-2 ცალი
ინდაურის ხორცი - 400 გ
ქინძი - 1 კონა
მარილი და წიწაკა
მომზადების წესები:
1 ინდაურის ხორცი მოვათავსოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი და დავდგათ ცეცხლზე. 15 წუთის დუღილის შემდეგ ამოვიღოთ ბულიონიდან და დავჭრათ.
2 დაჭრილი ხორცი ჩავყაროთ სქელძირიან ქვაბში და კარაქში მოვშუშოთ.
3 როდესაც შეწითლდება, მოვაყაროთ მარილი და წიწაკა, დავასხათ 1 ჭიქა ბულიონი და ვშუშოთ, სანამ ხორცი არ დარბილდება.
4 შემდეგ დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი, სტაფილო, მწვანე ხახვი და განვაგრძოთ შუშვა.
5 როდესაც სტაფილო ჩარბილდება, დავუმატოთ დაჭრილი წიწაკა.
6 ამოვურიოთ, დავაყაროთ ყველი, კიდევ ერთხელ ავურიოთ და გადმოვდგათ ცეცხლიდან.
რჩევა
თუ ახალ წიწაკას გამოვიყენებთ, სტაფილოსთან ერთად დავუმატოთ ხორცს.
gemrielia.ge