თეგებით ძიება

რატომაა სასარგებლო ცხარე სანელებლები?

ჯანჯაფილი, წიწაკა, მდოგვი, კურკუმა და სხვა სანელებლები მდიდარია სხვადასხვა ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებებით.

ისინი, ისევე როგორც ცხარე სანელებლების უმეტესობა, შეიცავს ბუნებრივ ანტიბიოტიკებს - ფიტონციდებს.

მცენარეები თავს იცავენ ფიტონციდების დახმარებით გარეგანი აგრესიული ზემოქმედებისგან და ჩვენ შეგვიძლია მივიღოთ ეს კომპონენტები მათგან, რათა დავიცვათ თავი პათოგენური ბაქტერიებისგან.

ცხარე საკვების უმეტესობა ასევე შეიცავს ანტიოქსიდანტებს, რომლებსაც აქვთ ანთების საწინააღმდეგო და იმუნიტეტის გამაძლიერებელი ეფექტები თავისუფალი რადიკალების შემცირების გზით, რომლებიც ესხმიან იმუნურ სისტემას.

ისინი ხარისხობრივად აძლიერებს იმუნურ სისტემას, მაგალითად, ჯანჯაფილის ფხვნილი, რომელიც შეიცავს დიდი რაოდენობით ბიოფლავონოიდებს. გარდა ამისა, კურკუმა არის უნიკალური ნივთიერება, რომელიც ასტიმულირებს იმუნურ სისტემას დაავადების ადრეულ ეტაპზე. მდოგვი ასევე ასტიმულირებს ბრონქ-ფილტვის იმუნიტეტს.

ამავდროულად, თუ გაქვთ კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის დაავადებები ან ალერგია, ცხარე საკვები სიფრთხილით უნდა მიიღოთ.

წყარო


თეგები


რეკომენდირებულია თქვენთვის

ყველა

აღმოაჩინეთ მეტი Tia-დან

ყველა