ზოგიერთი პროდუქტი იწვევს დამოკიდებულებას მასზე
როგორც კვლევამ აჩვენა, როგორც წესი დამოკიდებულებას იწვევს ისეთი საკვები, რომელიც მდიდარია ცხიმებით და ნახშირწყლებით. ამიტომაც ყველაზე ხშირად დამოკიდებული ვხდებით შოკოლადზე, პიცაზე, ნაყინსა და ჰამბურგერზე.
ეს კვლევა ჩატარდა აშშ-ში, რომელმაც დაასკვნა, რომ დამოკიდებულება ხდება ინდივიდუალურ პროდუქტებზე. მეცნიერთა აზრით, ადამიანს არ შეუძლია მარტივად თქვას უარი საკვებზე, რომელიც შეიცავს ტკბილ ან მარილიან კომპონენტებს.
სპეციალურად: GOGA.TV - სთვის
ავტორი: თეკლა ლოთიკაშვილი